Endüstriyel Çelik Konstrüksiyon İmalatları Ve Montajları
Endüstriyel çelik konstrüksiyonlar, inşaat ve ağır sanayi sektöründe kulalnılan materyallerdir. Genellikle endüstri de kullanılan çelik konstrüksiyonlar enine kesit profiline sahiptirler ve uzun kiriş şeklini alırlar. Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları, konstrüksiyonların şekillerine, ebatlarına, kimyasal bileşimi, dayınımları, depolama uygulamaları gibi mekanik özellikler ülkelerin standartlarına göre değişmektedir.
Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları genellikle, ağır sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından yapılmaktadır. Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları her yapıya göre kişiselleştilir ve özel olarak üretilirler. Bu nedenle birçok farklı teknikle ve belirli bir aşamadan geçerek üretilirler. Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları ile endüstri ve sanayi alanlarında güvenlik, yürüme ve araç yolları, merdiven, yük ranzaları ve platformlar gibi alanlarda ürün temin sağlanmak için tercih edilir. Çelik konstrüksiyon imalatı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken durum hem endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları ve montajın, hem de demontajın kolaylıkla yapılabilir olmasıdır.
Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatı sonucunda uygulama alanının özellikleri, kullanım şartları ile isteğe bağlı olarak sıcak daldırma galvaniz veya diğer kaplama çeşitleri ile müşterilerimize uygun şekilde üretilip teslim edilmektedir. Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatında farklı ürünler ile üretim yapılabilir; paslanmaz çelikten de üretilebildiği gibi galvaniz veya elektrostatik boya kaplamalı olarak da montaja hazır teslim edilebilmektedir. İsteğe bağlı olarak kaplamasız çelik konstrüksiyon imalatı da yapılabilir. Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatı ile uzun ömürlü yapı gereksinimi duyulan endüstriyel tesisler, silolar, imalathaneler, depo, yürüyüş ve araç yolları inşasında, kaygan zeminli çalışma alanlarında kolaylık sağlanır.
Endüstriyel Çelik Konstrüksiyon İmalatları Ve Montajları Nasıl Olur?
Endüstriyel çelik konstrüksiyon imalatları ve montajları esasen dört ana görevden oluşur: Kuruluşların montajın başlamasına uygun ve güvenli olduğunun tesis edilmesi. Genellikle vinçler kullanarak, ancak bazen kriko kullanarak bileşenleri konumlarına getirme ve yerleştirme. Bileşenleri yerinde sabitlemek için cıvata bağlantısı yapılır, ancak henüz tamamen sıkılmayacaktır. Destekler benzer şekilde tamamen güvence altına alınamayabilir. Yapıyı hizalamak, esasen sütun bazlarının astarlı olup seviyesi ve sütunları dik olarak kontrol ederek. Kolon ile kolon bağlantılarına paketleme, kolonun ayarlanabilmesi için değiştirilmelidir. Vidalama, çerçeveye sertlik kazandırmak ve sabitlemek için tüm cıvata bağlantılarını tamamlamak demektir.