Bakan Group

Yangın Tesisatı

Yangın Tesisatı

Yangın tesisatı, belirli bir bölgede meydana gelen yangınların söndürülmesini sağlayan ve aynı zamanda yangınlar için olası riskleri en aza indirmeye yarayan bir sistemdir. Yangın tesisatı sistemleri, kişilerin kendini güvende hissedebilmelerini sağlar ve tehlike çanları çaldığında da hayat kurtarıcı bir rol oynar. Sunduğu güvenilir ve sağlam mekanik sistem hizmetleri ile bilinen Bakan Group firması, yangın tesisatı kurulumunda da en ön plana çıkan isimlerden biridir.

Yangın Tesisatı Çeşitleri

Yangınların büyük bir afete dönüşmesini engelleyebilen yangın tesisatlarının çeşitleri kuru ve ıslak olmak üzere iki tanedir:

  • Kuru Yangın Tesisatı: Tesisatı meydana getiren boruların içerisinde su olmayan, ancak yangın esnasında suyun verildiği bir tesisat çeşididir. Sistemde su yerine basınçlı gaz vardır ve bu binaların su boşalması ya da su sızıntısı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmasını önler. Kuru yangın tesisatı maksimum 4830 m² alanı yangından koruyabilir.
  • Islak Yangın Tesisatı: Bu tesisatın içerisinde basınçlı su dolu bir boru sistemi kullanılır. Bu tesisat genellikle iç hacmi yaklaşık 4000 m²’yi geçen mahallerde kullanılır.

Yangın Tesisatı Malzemeleri

Genel olarak tüm yangın tesisatlarında yangın esnasında otomatik olarak açılan sprinkler valfı veya bunun bir türevi bulunmaktadır. Ayrıca su ve köpük püskürtmesi için de sprinkler başlığı bulunur. Yangın tesisatının boru sistemi malzemeleri de yangın söndürmede kullanılan maddenin, içerisinde bulunulan alanda dolaşabilmesini sağlamaktadır. Yangın tesisatlarının kurulumunda birçok malzeme kullanılmaktadır. Diğer bazı ürünler ise şunlardır:

  • İtfaiye Su Alma Ağzı
  • İtfaiye Su Dolum Ağzı
  • Akış Ölçer
  • Basınç Düşürücü Vana
  • Çek Valf
  • Relief Vana

Yangın Tesisatı Fiyatları

Yangın tesisatlarının fiyatlarını net bir şekilde belirtebilmek mümkün olmamakla beraber bu fiyatları etkileyen bazı faktörler bulunmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında tahmini bir fiyat aralığına ulaşılabilir. Yangın tesisatı fiyatlarını etkileyen faktörlerden bazıları ise şu şekilde özetlenebilir:

  • Yangın tesisatının kurulumunun yapılacağı alanın büyüklüğü fiyatlar üzerinde etkilidir.
  • Tesisatın kurulumunda kullanılan malzemelerin kalitesi fiyatlarda farklılığa sebep olabilir.
  • Yapılan işçiliğe göre de fiyatlar değişebilmektedir.

Bakan Group Yangın Tesisatı Hizmeti

Özellikle insanların can güvenliği söz konusu olduğunda kimlere güvenmeyi seçtiğiniz çok önemlidir. Yangın tesisatları, eğer düzgün ve kaliteli bir şekilde tasarlanarak kurulumu yapılırsa birçok felaketin önüne geçebilme potansiyeline sahiptir. Aksi takdirde, konu hakkında tecrübesiz kişilerle çalışmanın sonucunda hem insan yaşamı risk altına girer, hem de karşılığının alınamadığı bir maddi kayba yol açar. Bakan Group firması, işlerinde profesyonel ekip çalışanları ile güvenilir ve sağlam bir yangın tesisatı hizmeti sunmaktadır.