Bakan Group

Buhar Hatları Tesisatı

Buhar Hatları Tesisatı

Kullanıldıkları alanlara göre basınç belirleyen buhar hatları tesisatı, buhar dağıtım ortamlarında buharın yükseliş ya da düşüş oranlarının dengelenmesi için büyük önem taşır. Öyle ki atmosferde bulunan su birikintileri belirli bir noktaya geldiğinde buharlaşmaya başlar ve bu noktaya kaynama ya da buharlaşma ismi verilir.

Elde edilen buharın istenilen basınç, kalite ve beklenilen miktarlarda olması için buhar için kullanılan cihaza bağlanması, kullanıldığı ortama uygun tekniğe tasarlanıp uygulanmış olması gerekir. Oldukça küçük çaplara sahip olan bu hatlar, proses cihazlarında performans düşüklerinin yaşanmasına, sistem içerisinde oluşması olası olan aşınma risklerinin artmasına, buhar hızının oldukça hızlanması nedeni ile su koçu ve gürültününün ortaya çıkmasına neden olur.

Buhar Tesisatlarında Hangi Borular Tercih Edilir?

Tüm tesisat işlemlerinde olduğu gibi buhar hatları tesisatı kurulumunda da sisteme uygun kaliteli ve uzun ömürlü boruların tercih edilmesi büyük önem taşır. Öyle ki sistemlerin kurulum aşamasına ve kuruldukları alanlara göre kullanılan malzemeler mutlaka değişiklik gösterir. Buhar tesisatı hatlarının kurulumunda nemlendirme durumları ya da buhar buhar enjeksiyonu için kullanılan sistemler dışında olan buhar tesisatları, kondens dönüşlü ismi verilen buhar beslemelerinden oluşurlar.

Buhar tesisatları içerisinde özellikle blöf gerçekleştirilmesini sağlayan yer süzgeçleri, kimyasal içerikli sıcak suyun taşınmasını sağlayan kompozit borular ve pik borular tercih edilir. Kullanılan tüm malzemelerin birinci sınıf kalitede ve insan sağlığına herhangi bir zararının söz konusu olmamasına dikkat edilmelidir.

Buhar Hatları Tesisatı Avantajları

Buhar, geçmişten günümüze özellikle endüstri sanayide birçok avantajı sağlayan ve sıklıkla da karşı akrşıya kalınan durumların başında gelir. Endüstri sanayide ve güç üretimin de sıklıkla tercih edilen buhar hatları tesisatı, yaygın olarak kullanılmasının yanı sıra sistemsel bir şekilde işlevini yürütmesinden dolayı çok iyi imkânlar sunan ısı transfer akışının sağlandığı sistemlerdir. Buhar tesisatları sıcak su, kaynar su veya termal suların taşınması gibi oldukça geniş kullanım alanlarına sahip olmalarından dolayı kurulumları değişkenlik gösterir ve oldukça da karmaşıktır.

Buhar hatları tesisatının kurulumunda birçok firmanın hizmet vermesi, firma seçiminde mutlaka işini özenle ve güvenle yapılan firmalar ile çalışmakta fayda vardır. Ayrıca buhar hatları tesisatı içerisidne çalışma prensibi olarak enerjiyi geri kazanabilme özelliği olan cihazlar tercih edilir. Buhar atarları tesisatı kurulumlarınız için gönül rahatlığı ve güvenle https://bakangroup.com adresinden hizmet talebinde bulunabilirsiniz.