Bakan Group

Mekanik Tesisat

Mekanik Tesisat

Mekanik Tesisat, inşaat yapılarına hayat katan, içerisinde bulunan canlılara işlevler sunan en önemli kısımlardan biridir. Mekanik tesisat, elektrik tesisatı ile birleşir ve elektromekanik sistemler oluşturur. Bu sistemler ile bir binanın ya da yapının ana damarlarıdır. Mekanik tesisat, inşaat işlemlerinde hayat standartlarını ve var olan konforu arttırmaya yönelik yapılan yapıların iç sistemlerini oluşturur.

Mekanik tesisat, sıhhi tesisat, yangın tesisatı, ısıtma - soğutma tesisatı, havalandırma tesisatı, doğalgaz tesisatı, klima tesisatı, basınçlı hava tesisatı, havuz tesisatı ve medikal gaz tesisatı gibi çeşitli tesisat yapılarını bünyesinde barındırmaktadır. Mekanik tesisat yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Bakan Group firması müşterileri için en iyi ve en kaliteli hizmeti sunmaya devam etmektedir.

Kaliteli Mekanik Tesisat

Kaliteli mekanik tesisat sistemleri yedi bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler aşağıdaki gibi listelenmiştir:

  • Isıtma sistemi: Bu sistem binanın ya da yapının ısınmasını sağlayan kısımlardan oluşur.
  • Soğutma - Klima sistemi: Bu sistem binanın ya da yapının sıcak zamanlarda soğutulmasını sağlayan sistemleri bünyesinde barındırmaktadır.
  • Havalandırma sistemi: Yapı ya da bina içerisinde yer alan havanın taze ve temiz olarak tutmasını sağlarken, kirli havanın ise dışarı atılmasını sağlar.
  • Temiz su sistemi: Bu sistem kullanım suyu ve içme suyu sistemlerinden oluşmaktadır.
  • Atık su sistemi: Yapıda ya da binada oluşan atık suların güvenli, konforlu bir şekilde binanın dışına ulaştırılmasını sağlar.
  • Sıcak su sistemi: Temizlikte, yıkanmada ya da ihtiyaç sonucunda gerekli olan sıcak suyun üretilmesini sağlamaktadır.
  • Yangın söndürme sistemi: Yangın çıkması durumunda kısa süre içerisinde müdahale etmeyi sağlmaktadır.

Mekanik Tesisat Fiyatları

Mekanik tesisat fiyatları, tesisatın yapılacağı alana göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin, mekanik tesisatın yapılacağı alan oldukça büyük ve genişse fiyatlar daha pahalı olabilirken, alan daha küçük ve darsa fiyatlar daha ucuz olabilmektedir. Ekstra olarak, mekanik tesisat işlemleri sırasında kullanılan ürünlerin markası da fiyatlarda değişkenliğe sebep olmaktadır. Örneğin, işlemler sırasında markası bilinen bir ürünü kullanmak fiyatları arttırabilmektedir, markası çok fazla bilinmeyen ürünler kullanmak ise daha ucuz ve uygun fiyatlı olabilmektedir. Aynı zamanda, mekanik tesisat işlemleri sırasında kullanılan ekstra ürünler ve malzemelerde fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü mekanik tesisat fiyatları hakkında net ve sabit bir fiyat bilgisi vermek doğru değildir. Mekanik tesisat fiyatları hakkında daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi alabilmek için Bakan Group firması ile iletişime geçebilirsiniz.