Bakan Group

Su Tesisatı

Su Tesisatı

Yaşam alanlarında kullanılan suların kullanıma uygun bir hale gelmesi ve canlıların sağlığı açısından uyum sağlaması için su tesisatı büyük bir önem taşır. Su tesisatları, yaşam alanlarında kullanılacak olan suyun kaynaktan çıkmasının ardından temiz ve hijyenik borular aracılığı ile yapılara ulaşmasını sağlar. Ayrıca temiz suyun kullanımının tamamlanmasının ardından ortaya çıkan atık suyun dışarıya atılması da su tesisatları aracılığı ile gerçekleştirilir.

Bu neden ile su tesisatlarının hem temiz hem de kirli suların yapılarda ki dolaşımında etkilidir. Temiz su tesisatları, evlerde ve iş yerlerinde kullanılan suyun, kullanım yerlerine uygun olarak borularlar iletilir. Bu anlamda şehir şebeke suyu ile bina sayaç arasında bulunan sisteme dış temiz su tesisatı, temiz suyun binaların tüm katlarına dağıtımını sağlayan sisteme ise iç temiz su tesisatı ismi verilir. Sıralanan her iki tesisatta sık kullanıma sahip olduklarından mutlaka kaliteli malzemeler ile kurulmalıdır.

Su Tesisatında Boruların Döşenmesi

Binalarda ve iş yerlerinde sık kullanıma sahip olan su tesisatı, kurulumu yapılırken herhangi bir zorunlu durum hali olmadığında genellikle sıva altı döşenir. Sıva altı yapılan bu işlemler ile boruların terleme durumları ortadan kaldırılmış olur. Bunun aksine bina içerisinde kurulan su tesisatları sıva üstü döşenerek, yapının bulunduğu ilin resmi su ve kanalizayon şartlarını yerine getirmiş olmaktır.

Su tesisatlarının yasalara uygun olarak kurulması, kaçak su kullanımlarının önüne geçilmesi için en doğru seçimlerdir. Ayrıca su tesisatlarında planlı çalışmalar yapılması, su ana hattı üzerinde oluşması olası olan sorunlara ve problemlere de kolaylıkla müdahale edilmesini sağlar. Bu neden ile su tesisatının kurulumunda çalışılacak olan firmanın mutlaka hem işçilik hem de plan projelerde tecrübeli olması gereklidir.

Su Tesisatı Kullanım Alanları

Su tesisatı yaşam alanlarının hemen hemen her yerinde kurulan ve oldukça da sık bir kullanıma sahip olan sistemlerin başında gelir. Su tesisatları klozetlerde bulunan taharet musluğu, bas musluk, lavabo, banyo küveti, ayaklı lavabo, klozet, pisuvar, şofben, termosifon, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, eviye, ıstıcı ve mutfak arıtma cihazlarında tercih edilirler.

Bunun yanı sıra pis su tesisatı olarak bilinen ve kurulan sistemler çatı, avlu, dam, balkon gibi yüzeylere düşen yağmur damlalarının veya diğer ekstra görülen suların atılması için tercih edilirler. Su tesisatlarında kullanılan ürünlerin kaliteli ve uzun ömürlü kullanıma dayanıklı olması yapılarda yaşayan insanların konforunu ve güvenliğini sağlar. Su tesisatı kurulumlarınız için https://bakangroup.com adresinden hizmet alabilirsiniz.