Bakan Group

Su Tesisatı

Su Tesisatı

Yapı mimarisinde önemli yer edinen tesisat, yapının konforunu, işlevselliğini artıran en önemli sistemlerden biridir. Elektrik ve su tesisatı, ev ya da iş yerlerinin kullanılabilirliğini sağlar. su tesisatı inşaat esnasında yapılır ancak zamanla onarıma, değişime, yenilenmeye ihtiyaç duyar. Sıhhi tesisat firmaları, evin temel gereksinimlerinden biri ola su tesisatı için en gelişmiş yöntemlerle hizmet vermeye çalışır. Tesisatçı seçimi bu aşamada kritiktir. En iyi sıhhi tesisat firması ya da tesisat hizmeti veren firmaya ulaşmak, yapı konforunu doğrudan etkiler. İşlevselliğini sürdüren, uzun ömürlü, dayanıklı, verimli su akışı sağlayan bir tesisata kavuşmak için doğru kişilerle çalışmak şart.

Ev alırken, ev yenilerken en çok dikkat edilen şey tesisattır. Yapı tesisatındaki en ufak pürüz, evin maddi değerini etkiler. Ev alırken elektrik ve su tesisatının masraf çıkarıp çıkarmayacağına bakılır. Ev yenilemede ise yine en zahmetli işlerden biri su tesisatı olduğundan titizlikle bu aşamada gerekli yenilikler gerçekleştirilir. su tesisatının kötü ya da dengesiz olduğu yapılarda konfordan, sağlıktan bahsetmek mümkün değildir. Banyo, tuvalet ve mutfak hijyenin, suyun en gerekli olduğu alanlar. Bu alanlarda su akışının randımanlı olmaması evin yaşam kalitesini hızla düşürmeye başlar.

Su tesisatında en çok yaşanan problemler;

  • Su tıkanıklığı
  • Boru deformasyonu
  • Sızıntı
  • Verimsiz su akışı

 

Sıhhi tesisat firmalarına göre ev, iş yeri, otel, restoran ve benzeri yerlerde aktif kullanılan su tesisatında en çok yaşanılan sorunlar bunlardır. Bu sorunlar, kötü kurulmuş tesisattan ya da zamana bağlı deformasyona uğramış tesisattan kaynaklanır. su tesisatında problem görüldüğünde ihmal edilmeden onarım – değişim işlemi alınmalıdır. Küçücük bir su sızıntısı büyük taşkınlara sebep olabilir, komşuları dahi rahatsız edecek düzeye ulaşabilir. Böyle durumlarda profesyonel sıhhi tesisat hizmeti almak gerekir. su tesisatı ustaları, teknolojik donanımı ve tecrübesiyle uzun ömürlü, kaliteli su tesisatı kurulumu gerçekleştirir. Tesisatı tamamlayan malzemeler üst kalitede olmalıdır. Sıfırdan yapılan bir binaya dahi kötü malzemeli tesisat kurulumu kısa süreli hizmet verir. Uzun, sağlıklı, dayanıklı, verimli su tesisatı için her alana özel tesisat projesi geliştirilir, malzemeler tesisat projesine göre tercih edilir.