Bakan Group

VRV Daikin

VRV Daikin

İklimin en çekilmez yanları, aşırı sıcak ve soğuk havalardır. Bu durum bizim hayat standardımızı düşürmekte, özellikle de iş ortamında iş performansımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Ancak günümüz teknolojisi aşırı sıcaklarla ve soğuklarla mücadele edebilmekte, farklı çözüm yolları geliştirmiştir. Bunların hemen en yaygınlarından ve en faydalılarından biri de klima ve klima sistemleridir. Klima alanının en kaliteli ve en çok tercih edilen markalarından olan Daikin’in en geliştirilebilir ve yeni modellerinden VRV Daikin ‘i inceleyeceğiz.

VRV Daikin, variable refrigerant volume açılımlı, değişken soğutucu hacmi anlamına gelen bir klima sistemidir. VRV Daikin, birden çok iç ünite ile beraber bir dış ünitenin bağımsız bir biçimde kontrol edildiği bir klima sistemidir. Bu klima sistemini diğer klimalardan ayıran unsur değişken akışkanlık debisine sahip olmasıdır. Bu özellik enerji tasarrufu sağlar ve farklı türdeki birçok yaşam alanında kullanılmasını mümkün kılar. VRV Daikin klima sistemleri, bürolar, iş hanları, fabrikalar, AVM’ler, otel ve pansiyonlar, müstakil ev ve apartmanlar gibi birçok noktada kullanım alanına dahil olmaktadır. Bu yüzden kullanımı oldukça sık ve yaygındır.

VRV Daikin Klima Sisteminin Güçlü Yanları

VRV Daikin klima sistemleri, geliştirdiği bağımsız üniteli sistemi ile beraber birçok avantaj sunmaktadır. Bununla birlikte değişken akışkan debili sistemi sayesinde de çeşitlilik ve tasarruf sağlanmaktadır. Başlıca avantajlı yanlarını sıralayacak olursak:

  • Dış ve iç üniteli sistemi sayesinde, tek sisteme farklı odaların birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebilmesi mümkündür.
  • Bu üniteli sistemin farklı kontrol edilebilir ve bağımsız ama tek merkezli yapısı işletim maliyetini düşürür.
  • VRV Daikin ‘in dizayn yapısı montajını ve tasarısını kolaylaştırır. Dış ve iç üniteli sistemi sayesinde, tek sisteme farklı odaların birbirinden bağımsız olarak kontrol edilebilmesi mümkündür.
  • Bu üniteli sistemin farklı kontrol edilebilir ve bağımsız ama tek merkezli yapısı işletim maliyetini düşürür.
  • VRV Daikin ‘in dizayn yapısı montajını ve tasarısını kolaylaştırır. Yinr bu yapısı işletimini ve bakımını daha kolay hale getirir.
  • Cihaz kalite yapısı yine uzun ömürlü olmasını, tasarruflu ve verimli aynı zamanda konforlu bir hizmet sunmasını sağlar.