Bakan Group

Yangın Tesisatı

Yangın Tesisatı

Yangın tesisatı, herhangi bir yerde ya da herhangi bir ortamda çıkan yangınları önlemek ve söndürmek için yapılan tesisat çeşitlerindendir. Yangın tesisatları, diğer tesisat çeşitleri ve ürünler ile kullanıma oldukça uygundur.

Yangın tesisatı üreten ve kurulumunu gerçekleştiren pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Bakangroup firması, müşterileri için en iyi hizmeti sunarken, en kaliteli yangın tesisatlarını da üretmeye devam etmektedir.

Yangın Tesisatı Çeşitleri

Yangın tesisatları, hemen hemen her binada bulunan tesisat çeşitlerinden biridir. Binalarda ya da ortamlarda çıkan küçük yangınlara direkt müdahale etmeyi sağlayan yangın tesisatları, hemen hemen her ürün ve tesisat çeşidi ile kullanıma uygundur. Yangın tesisatları sayesinde çıkan büyük yangınların çoğu önlenebilmektedir. Yangın tesisatları ıslak ve kuru olmak üzere iki çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitlerin amaçları aşağıdaki gibi açıklanmıştır:

  • Islak Yangın Tesisatı: Islak yangın tesisatları içerisinde basınçlı su ile dolu olan bir boru ağı kullanılarak tasarlanmaktadır.
  • Kuru Yangın Tesisatı: Kuru yangın tesisatlarının içerisinde bulunan borularda su bulunmamaktadır. Yangın anında suyun verildiği tesisat çeşitlerinden biridir. Kuru yangın tesisatlarının içerisinde su yerine gaz bulunmaktadır. Bu gaz genel olarak hava ya da azot gazıdır. Kuru yangın tesisat sisteminin içerisinde bulunan basınçlı gaz sayesinde bina su sızıntısından korunmaktadır.

Yangın Tesisatı Fiyatları

Yangın tesisatı fiyatları, tesisatın yapılacağı alana göre değişkenlik göstermektedir. Örnek olarak, tesisatın yapılacağı alan oldukça büyükse fiyatlar daha maliyetli olabilir, fakat tesisatın yapılacağı alan küçükse fiyatlar daha uygun olabilmektedir. Ekstra olarak, tesisatın yapılacağı esnada verilen emek ve zaman da fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilmektedir. Aynı şekilde, tesisat için kullanılan ürünlerin markası ve tanınırlığı da fiyatlarda değişkenliğe sebep olabilmektedir. Örneğin, tesisat esnasında markası bilinen ürünlerin kullanılması fiyatları daha maliyetli yapabilmektedir, fakat markası bilinmeyen, çok fazla tanınırlığı olmayan ürünlerin kullanımı daha uygun maliyetli olabilmektedir. Bu sebeplerden ötürü yangın tesisatı fiyatları hakkında müşterilerimiz için net ve sabit bir fiyat bilgisi vermemiz doğru değildir. Yangın tesisatı fiyatları hakkında daha ayrıntılı ve daha detaylı bilgi için Bakangroup firması ile iletişime geçebilir ve bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.