Bakan Group

Mekanik Tesisat

Mekanik Tesisat

İnşaat yapı ve işlevlerinde sıklıkla adından bahsedilen mekanik tesisat, yapılan işlemlerde konforu sağlamak ve yaşam standartlarını en üst seviyeye taşımak için en ideal seçimlerin başında gelir. Yapının iç sistemi ile doğrudan alakalı olan mekanik tesisatlar, makine mühendistliğinin alt dalına giren mühendislik dalları arasında yer alır.

Mekânların iç tasarımlarında da etkisini gösteren mekanik sitemler sayesinde ısıtma tesisatı, sıhhi tesisat, yangın tesisatı, klima tesisatı, havalandırma tesisatı, güneş enerjisi tesisatı, doğalgaz tesisatı, asansör tesisatı, basınçlı hava tesisatı, medikal gaz tesisatı, çamaşırhane ve mutfak tesisatı, buhar, kızgın su ve kızgın yağ tesisatı, havuz tesisatı, mekanik otomasyon, fenni muayene gibi tüm işlemler kolaylıkla gerçekleşmiş olur.

Mekanik Tesisatın Avantajları

Yapı veya tesisatların mekanik ya da ısı donanımlarının tam anlamı ile işlevini görmesi için yapılan mekanik tesisat sistemleri, yapıların uzun ömürlü ve sağlıklı kullanımlarını oluşturan birçok avantajı da beraberinde getirir.

Mekanik tesisat sitemleri ile yapılarda konforlu hava şartları, foksiyonellik, güvenirlilik, sağlamlık, uzun ömürlü kullanımlar, ileri teknolojiye uyum sağlama, ilk yatırım da kullanılan sitemlerde düşük maliyetler, uygulama kolaylığı, kullanım ve bakım kolaylıkları, genişlemeye uyumlu olmasıdır.

Ayrıca enerji tasarrufu sağlayabilme, çevre hassasiyeti ve kısa zaman içerisinde teslim edilebilme imkânlarını sağlar. Ayrıca mekanik sistemlerin beraberinde yapılara autocad, zwcad, microsoft excel, magicad, omnicad programlarının kullanımı da uygundur.

Mekanik Tesisat Çeşitleri

Mekanik tesisat yapılarda uygulandıkları yerlere göre ve kullanılan malzemeler nedeni ile farklı çeşitlere ayrılır. Bu anlamda mekanik tesisat ısıtma sistemleri, soğutma sistemi, havalandırma sistemi, temiz su sistemi, atık su sistemi, sıcak su sistemi ve yangın söndürme sistemleri olmak üzere 7 farklı bileşenlere ayrılır.

Mekanik tesisat sistemlerinde genel anlamda küresel vanalar, rakorlu küresel vanalar, küresel mini vanalar, stop vanalar, rakorlu mini vanalar, pislik tutucular, çekvalfler, kosva vanalar, radyatör vanaları, basınç düşürücüler, kollektörler, kollektör kelepçeleri, uzatma çubukları, pex boru bağlantı rakorları, pirinç bağlantı elemanları, kombi bağlantı setleri ve PPRC stop vanalar, pislik tutucular kullanılır.

Mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan tüm bu malzemelerin ortak özellikleri uzun ömürlü kullanımlara sahip olmalarıdır. Yapılarınızda mekanik tesisat malzemeleri, tesisat hakkında genel bilgi ve mekanik tesisat teknik desteği için sektörde öncü olan ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanan https://bakangroup.com/ adresinden destek alabilirsiniz.