Bakan Group

İstanbul Anadolu Yakası Rooftop Sistemleri

İstanbul Anadolu Yakası Rooftop Sistemleri

Son yıllarda yaşanan küresel olaylardan havalandırmanın ve temiz hava sirkülasyonunun önemi tüm dünyada bir kez daha görülmüş oldu. Bilhassa toplu yaşamın devam ettiği ve çok sayıda insanın bir arada bulunduğu kapalı ortamlarda temizliğin ve temiz havanın gerekliliği bir kez daha ortaya çıktı. Bu durumda Rooftop denilen çatı üstü klima sisteminin önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Rooftop çatı üstü klima cihazları toplu yaşamın olduğu binalarda bulunan klima çeşididir. Klimalar genellikle dış ünite ve iç ünite olarak iki bölümden oluşmaktadır. Rooftop sisteminde her iki ünite de bir arada bulunmaktadır.

Rooftop klimalar çalışma prensibi ortamdaki havayı dönüştürmek veya ortamdaki havayı kullanarak belirlenmiş bölgelere fresh hava vermektir. Rooftop klimalar yalnızca soğutma veya hem ısıtma hem soğutma şeklinde çalışır.

Rooftop klima sistemleri dünya çapında bir standart yakalamış soğutma sistemidir.

Rooftop Klimalar Nerede Kullanılır

Rooftop klimalar genellikle iş yerlerinde ve kamu hizmet binalarında kullanılır. Ancak küçük boyutlu türleri bazen de konutlarda kullanılır. Genel olarak Rooftop klimalar;

  • Hava limanı
  • Restoran
  • Büyük mağaza
  • Ticari iş yeri
  • Plaza
  • Tiyatro salonu
  • Hastane
  • Lojistik binaları
  • Ameliyathane

Gibi mekanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Rooftop Sistemi Özellikleri

Rooftop klima sistemleri hava soğutmalı ve su soğutmalı olarak ikiye ayrılmaktadır. Rooftop klima sisteminin montajının yapılabilmesi için binada belirli bir alan bulunması gereklidir. Boşluk bulunan ve kullanılacak alana göre Rooftop sisteminin farklı ürünleri mevcuttur. Rooftop klimalar kullandığı havayı filtreler ve bulunduğu ortama pis ve kirli hava vermez. Rooftop klima sisteminin kurulumu oldukça basittir. Aynı zamanda düşük bütçeli olarak çalışır ve ekonomik tasarruf sağlar. Rooftop klimalar merkezi sistemli olarak çalıştığı için enerji tasarrufu sağlar. Rooftop klimalar bulunduğu mekânda ısı ve nem dengesini hassas bir şekilde ayarlar ve iklimlendirme cihazı olma görevini başarıyla yerine getirir.

Rooftop Soğutma Sistemleri

Rooftop soğutma sistemleri için www.bakangroup.com web sitesindeki iletişim ve ulaşım bilgilerinden bizlere ulaşabilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasında hizmet veren köklü firmamız Rooftop sistemleri ve çalıştığı diğer tüm alanlarda sizlere hizmet vermektedir.