Bakan Group

Yangın Tesisatı

Yangın Tesisatı

Beklenmeyen anlarda sebebi bilinmeyen durumlardan ötürü ani olarak çıkan yangınlara müdahale için tercih edilen yangın tesisatı, yangın durumlarını hızlı ve kolay bir şekilde kontrol altına alınmasını sağlayan sistemlerdir. Ayrıca büyük oranlarda çıkan yangınlarda da yangın söndürme aracı gelene kadar yangının hafiflemesi için yangın tesisatları büyük katkıda bulunurlar. Teknolojinin gelişimi ile birlikte kurulan bu sistemler, birçok yangında oldukça büyük problemlerin önüne geçmiştir.

Can ve mal kayıplarının yaşanmaması için büyük bir önem taşıyan yangın tesisatları, yangınlarda kurtarıcı rolünü üslendiğinden sıklıkla tercih ediliyor. Yangın tesisatlarında yıllık olarak yapılması gereken periyodik bakımların yapılmaması, herhangi bir zamanda ani olarak ortaya çıkan yangınlarda can ve mal kaybının yaşanmasına neden olabilir. Bu neden ile bakımları kesinlikle aksatılmamalıdır.

Yangın Tesisatı Kurulumları

Kullanım alanı fark etmeksizin tüm yapılarda kurulumu yapılabilen yangın tesisatı, birçok farklı alanda yangının kontrol altına alınması için etkisini gösterir. Yangın tesisatları kuruldukları yere ve kullanılan malzemeye göre farklılık göstermiş olsalar da kuru ve sulu sistem olmak üzere iki farklı gruba ayrılırlar.

Yangın söndürülmesi durumlarında her iki isteminde etkisinin büyük olması, iki farklı sistemin kullanım alanları ile alakalı soru işaretlerinin ortaya çıkmasında yeterlidir. Bu anlamda yangın tesisatlarında kuru sistemler, su sızıntısı veya donma ihtimali yüksek olan yerlerde sıklıkla tercih edilir. Kuru sistemlerin boru içeriğinde basınçlı hava ve azot bulunduğundan, yangın anında su akışını sağlamak oldukça kolaydır.

Yangın Tesisatı Malzemeleri Nelerdir?

Yangın tesisatı kurulacak olan ortama ve kurulumu yapacak olan firmaya göre farklı çeşitte malzemelerin kullanımı yapılabilir. Genel anlamda tesisatın kurulumunda kullanılan malzemeler, tesisatın türüne bağlı olarak ürün değişikliği gösterebilir. Öyle ki iş yerlerinde eve yaşam alanlarında kullanıma yönelik üretilen birçok farklı türde yangın tesisatına rastlamak mümkündür.

Yangın tesisatlarında, yangının sönmesi için gerekli olan suyun yanı sıra farklı malzemelerin olduğu da görülür. Yangın tesisatlarının hemen hemen tamamında sprinkler valfı ve buna benzer birçok malzemenin kullanımı tercih edilebilir. Sprinkler başlığı, suyun ve köpüğün püskürtülmesi için olmaz olmaz malzemelerin başında gelir. İş yerinizde veya evinizde ani olarak çıkması olası olan yangın durumlarına bilinçli bir şekilde müdahale etmek için https://bakagroup.com adresini ziyaret ederek hizmet alabilirsiniz.