Bakan Group

İstanbul Anadolu Yakası Su Tesisatı

İstanbul Anadolu Yakası Su Tesisatı

Su tesisatının ne kadar temiz su için kullanıldığı düşünülse de aslında su tesisatı hem temiz hem de pis suyu içinde barındırmaktadır. Temiz su tesisatı, evlerde, iş yerlerinde ve okullarda kullanım suyunu, kullanım yerlerine kadar ileten borulardan oluşmaktadır. Kısacası, su tesisatı, borulardan ve ekleme parçalardan oluşan sistemlerdir.

İstanbul Anadolu Yakası su tesisatı yapan pek çok firma ve şirket arasında en çok tercih edilen Bakan Group firması, sizler için en kaliteli ve en verimli tesisatları yapmaya son sürat devam etmektedir.

İstanbul Anadolu Yakası Su Tesisatında Kullanılan Boru Çeşitleri

Ev, iş yeri ve okullarda bulunan su tesisatlarında kullanılan borular pek çok farklı malzemelerden üretilmektedir. Her alanda olduğu gibi su tesisatında da uygulama ve proje koşullarına bağlı olarak kullanılan ürünler ve malzemeler değişebilmektedir. Ayrıca, her malzemenin avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır.

Su tesisatı için kullanılan en yaygın boru malzemeleri, bakır, PVC, CPVC ve PEX'tir. Bu boru çeşitlerinin tanımı aşağıdaki gibidir:

  • Bakır Boru: Su tesisatlarında bakır borular, oldukça dayanıklıdır ve çok uzun yıllar su tesisat malzemesi olarak kullanılmıştır. Bakır borularının en büyük dezavantajı, fiyatlarının oldukça yüksek olması ve lehimleme esnasında ek bağlantı parçalara ihtiyaç duymasıdır, fakat bakır borular, sızıntılara ve ısıya karşı oldukça dayanıklı ve suyu kirletmeyen cinstendir.
  • PVC: Su tesisatlarında PVC yaygın olarak kullanılan plastik malzeme ürünüdür. PVC'ler genel olarak, ana su tedarik hatları, yüksek basınçlı boru tesisatı ve fırtına drenaj sistemlerinde kullanılmaktadır.
  • CPVC: CPVC’ler, yüksek klor içeriğine sahip olan PVC ürünleridir. Bu ürünler, genel olarak sıcak su ve içme suyu için uygundur.
  • PEX: PEX'ler, su tesisatında en büyük yeniliklerden birisi olarak kabul edilmektedir. PEX'ler, bir hortuma benzer ve son derece esnek bir borudur. Kenarların ve engellerin etrafında bükülebilen bu borular, ayrıca sıkıştırma fitingleri için de kullanılmaktadır.

Su tesisatı hakkında daha fazla bilgi için Bakan Group firması ile iletişime geçebilirsiniz.

İstanbul Anadolu Yakası Su Tesisatı

İstanbul Anadolu Yakası su tesisatı, temiz suyun sağlıklı bir şekilde kullanım alanlarına kadar iletilmesini, kirli ve pis suların toplanarak bina dışına çıkarılmasını sağlamaktadır. Bu sistemler sayesinde yaşam alanlarına temiz su temini sağlanmaktadır.

Binanıza su tesisatı yaptırmak istiyorsanız, bir telefon uzağınızdayız! Bizimle iletişime geçebilir ve destek alabilirsiniz.