Bakan Group

Vrv Daıkın

Vrv Daıkın

Teknolojinin gelişimi ile birlikte klima sistemlerinde yaygın bir kullanıma sahip olan vrv daıkın, doğrudan değişken bir özelliğe sahip olması nedeni ile kullanıcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Geçmiş yıllarda üretimi yapılan bu klima sisteminin, teknolojinin tüm imkânlarından faydalanılarak geliştirilmesi son yıllar da kullanımını oldukça yaygınlaştırmıştır.

Kullanım sektörleri oldukça geniş olan bu klima sistemlerinin, firmadan firmaya üretim özellikleri değişiklik gösterebilir. Vrv daıkın klima sistemlerinde iki farklı çalışma prensebi tercih edilebilir. Bu anlamda geri kazanım anlamına gelen heat recovery en sık tercih edilen yöntemdir. Bunun yanı sıra bazı kişiler tarafından tercih edilen heat pump, tek yönlü çalışma işlevi ile ya ısıtma ya da soğutma özelliğini ön plana çıkarır.

Vrv Daıkın Çalışma Prensibi Nasıldır?

Merkezi bir çalışma prensibine sahip olan vrv daıkın, tek bir dış ünite aracılığı ile işlevini yürütür. Sistemin sağlamış olduğu en önemli avantaj, sistem içerisine sayısız ünitenin bağlanabilir özelliğe sahip olması olmuştur. Durumun böyle olması sistemsel klima kullanıcılarına birçok avantajı sağlar. Klasik klimalar ile karşılaştırıldığında genleşme işlemini yapan vanaya sahip olması, bu vananın da iç ünitede yer alması dikkat çeken özellikler arasında yer alır.

Normal şartlarda bu sistemin dış ünitede bulunması, vrv sisteminin iç kısmında bulunması nedeni ile dikkat çeker. Vrv daıkın sistemlerinde, kullanıcının ihtiyaç duyduğu durumlara göre çalışma prensipleri belirlenir. Bulunduğu ortamda maksimum konfor edinilmesini sağlayan bu sistemler, iş yerleri için en ideal seçimlerdir.

Vrv Daıkın Sağladığı Avantajlar

Klasik klimalara oran ile daha sık tercih edilen vrv daıkın, sistemsel ve oldukça da geniş kapasiteli çalışması nedeni ile kullanıcılarına birçok avantajı beraberinde getirir. Vrv daıkın sistemleri sayesinde sistemlerin iç üniteye bağlanma oranlarında dış ünitenin sahip olduğu kapasite göz önünde bulundurulur ve dikkate alınması, diğer klimalara oran ile daha esnek bir yapıya sahip olması, binaların sahip olduğu tüm klima sistemlerinin kolaylıkla kontrol altına alınabilmesidir.

Birden fazla kişinin konforunun sağlanması, çalışma sürelerinin normalden çok daha yükseltilmesi ve bireysel kullanımlarda kişinin talebi doğrultusunda iklimlendirme çeşitliliklerinin görülmesi sağlanır. Oldukça farklı kullanım alanlarına sahip olan bu klima sistemi, uygun kullanım şartları sağlandığında her yerde kullanılabilir. Vrv daıkın sistemleri genel anlamda binalar, villalar, bahçe ve çatılar, sinemalar, mağazalar, tiyatrolar, ofisler, oteller, hastaneler, tarihi yapılar ve dar alanlar tercih edilir. Vrv daıkın sistemleri hakkında bilgi ve hizmet için https://bakangroup.com adresinden destek alabilirsiniz.