Bakan Group

Havalandırma

Havalandırma

Havalandırma, hava akımının bir yerden bir yere tahliye edilmesini sağlayarak o bölgede bulunan kişiler için temiz bir atmosfer oluşturur. Havalandırma tesisatı ise kapalı bir ortamın içerisindeki kirli havanın doğal akım kullanılıp havanın emilmesini sağlayarak atılması ve daha sonra ortama temiz hava verilmesini gerçekleştiren sistemlerdir. Havalandırma sistemleri bir tür mühendislik kontrolüdür. Endüstriyel havalandırma sistemleri, kirli havayı tahliye edebilmek amacıyla kullanılan hava filtrasyon cihazları ve havanın hareketini sağlamak için kullanılan fanlardan meydana gelir. Bakan Group, Türkiye’nin lider olma yolunda hızla ilerleyen en güvenilir ve kaliteli hizmet sağlayan mekanik tesisat firmalarından biridir.

Havalandırma Çeşitleri

Temelde doğal ve mekanik olmak üzere iki tür havalandırma çeşidi bulunmaktadır:

  • 1. Doğal havalandırma artık daha klasikleşmiştir ve sık kullanılmamaktadır. Doğal havalandırmada pencere, kapı gibi açıklıklardan gelen hava ortama dahil olur. Sıcaklık farkı gibi etkenlerden dolayı oluşan basınç sayesinde ortam havalandırılmış olur.
  • 2. Mekanik havalandırma ise doğal havalandırmanın yeterli olmadığı noktalarda kullanılan, modern ve verimli bir çalışma prensibine sahiptir. Fanlar kullanılarak kötü hava dışarı atılırken temiz havanın içeri girmesi sağlanır. Özellikle endüstride kullanılan mekanik havalandırma sistemi ikiye ayrılır:
  • 3. Genel Havalandırma Sistemi: Temiz hava ile kirli havanın karışma oranını azaltır. Özellikle patlayıcı ve yanıcı gazlar için etkilidir.
  • 4. Lokal Havalandırma Sistemi: Kirleticiyi kaynağında yakalayarak dışarı atar. Yüksek oranda toksik madde içeren kimyasallar için oldukça etkilidir. Maliyeti düşüktür.

Havalandırma Sistemi Avantajları

Havalandırma sistemleri ve tesisatları mutfak egzoz sistemleri, havuz nem alma sistemleri, restoran havalandırma sistemleri ve klima santralleri gibi birçok alanda kullanılabilir. Havalandırma sistemlerinin kullanımının birçok avantajı vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Ortamdaki havanın sürekli yenilenmesi ve taze hava sağlanması
  • Ortamdaki havanın sürekli yenilenmesi ve taze hava sağlanması
  • Kötü kokuların uzaklaştırılmasında oldukça etkilidir.
  • Patlama ve yangın riskleri azalmaktadır.

Havalandırma Sistemleri Fiyatları

Havalandırma tesisatlarının fiyatları sabit olmamakla beraber kullanılan materyallerin dayanıklılığı ve markasına göre değişebilmektedir. Kullanılacak cihazların sahip olduğu teknolojik özellikler de fiyatları etkilemektedir. Bakan Group firması, en uygun fiyatlarla en üst düzey kalitede havalandırma tesisatlarına sahip olmanızı sağlar.