Bakan Group

Endüstriyel Tesisat

Endüstriyel Tesisat

Endüstriyel tesisat, her türlü endüstriyel ortamda elektrik ve kontrol tesisatlarının komple kurulumunu içerir. Mekanik tesisat ve elektrik tesisatı olmak üzere iki ana bölüme ayrılır.

Endüstriyel Tesisat Nedir?

Bu tesisat türü elektrik ve mekanik şeklinde ikiye ayrılır. Mekanik tesisat Bir yapının, elektrik sistemleri dışında oluşturduğu tüm tesisatlara verilen genel bir adıdır. 5 alandan oluşmaktadır. Sıhhi tesisat, yangın söndürme, yağmur suyunun tahliye edilmesi, pis sudan arındırılması, depolanması gibi işlemlerle alakalı her şeyi içerisinde bulundurmaktadır. Klima tesisatı soğutma işlemi sırasında devreye girer.

Havalandırma tesisatı, kirli havayı ısıtıp, doğal akım yardımıyla bulunan ortamdan havanın emilmesinin sağlanmasını ve dışarı kirli havanın atılıp ortama temiz hava verilmesi olayının gerçekleştirilmesini sağlayan sistemlere verilen addır. Yangın tesisatı çıkan yangınları önlemek, azaltmak amacıyla kurulan yangın tesisatları, güvenlik açısından büyük önem arz etmektedir. Doğalgaz tesisatı, kokusuz, zehirsiz ve renksiz bir gazdır. Uzun bir dönem boyunca bulunan ortamın ısınması konusunda en etkili olan ve çok fazla tercih edilen ısınma yönteminin inşasını içerir.

Endüstriyel tesisatın diğer önemli dalı olan elektrik tesisatı dört ana grupta incelenir. Bunlar yedek güç sistemleri, aydınlatma sistemleri, güç dağıtım tesisatı ve koruma sistemleri olmaktadır.

Endüstriyel Tesisat Neden Önemli?

Endüstriyel tesislerde sıcak su, kızgın yağ, kızgın su, buhar gibi gereksinimlerini karşılamak adına enerji kullanımına yani endüstriyel çözümlere son derece gerek duyulmaktadır. Can ve mal güvenliğini sağlar. Sürekli temiz hava solunmasını sağlar. Su ve enerji tasarrufu sağlar. Yangın gibi olumsuz durumları ortadan kaldırır. Bununla beraber endüstriyel tesisat birçok avantajı da beraberinde getirir. Bunlar:

  • Onarım ve bakımı oldukça kolaydır.
  • Çevre kirliliğinin önlenmesine yardımcı olur.
  • Sağlamlılık ve uzun ömürlülük sağlar.
  • Sıcak ve nemi konfor seviyesinde tutar.
  • Kullanım kolaylığı vardır.
  • Teknolojiye son derece uyumluluk sağlar.

Endüstriyel Tesisat Çözümleri

Bilindiği üzere endüstriyel tesisat birçok konuda çözüm sunar. Bunlar:

  • Endüstriyel doğalgaz tesisatı: Genellikle sanayide kullanılmaktadır.
  • Kızgın yağ tesisatı: Genellikle sıcaklık kontrolünün daha iyi yapılabilmesi için tercih edilmektedir.
  • Yumuşak su sert su tesisatı: Arıtım işlemleri arası enerji transferini iyileştirmektedir. Su arıtma için son derece önemlidir.
  • Nem alma tesisatı: Nem almaya ihtiyaç duyulan alanlarda nem oranı kontrolünü sağlar.
  • Kızgın su tesisatı: Yüksek basınç altında sıcak su üreten kazanlara Kızgın su kazanı adı verilmektedir.