Bakan Group

Su Tesisatı

SU TESİSATI

Su, hayatımız için en kritik maddelerden biridir. Yaşayabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz yegane şeydir. Bununla beraber su medeniyettir, temizliktir, gelişimdir. Tüm büyük toplumların, medeniyetlerin suyun bolca bulunduğu yerlerde gelişim gösterdiğini, suyun varlığının buradaki insanlara dolaylı sebeplerle büyük bir medeni değer kattığını görmemiz mümkün. Çünkü temiz su, en temelde içecektir. Sonrasında yiyeceklerimiz için de gereklidir. Hayvancılık için, tarımda sulama için şarttır. İlaveten temizlik için de kullanılır. Ve hatta inşaat yapısını bile suyun kullanımı etkiler. Bu gibi birçok sebep suyun kıymetini fazlasıyla göstermeye yeterlidir. Suyun belli kaynaklardan alımı geçmişten günümüze kadar gelişmiş ve çoğalmıştır. İnsanlar eskiden yapımı hayli zor bentlere ve su kemerlerine ihtiyaç duyarken günümüzdeki yer altı sistemleri bu işlevi daha fonksiyonel bir hale getirmiş ve hatta gelişen teknoloji su tesisatını ilerletmiş, suyu evlerimize kadar taşımıştır.

Temiz ve Kirli Su Tesisatı

Suyun ne kadar kıymetli olduğunu hesaba katarsak su tesisatının da bir ev için ne kadar değerli olduğunu tahmin etmek zor olmaz. Bu yüzüden tesisatçılık, bir ev için kritik bir öneme sahiptir. Su tesisatı, eve temiz suyun gelmesini, evden pis suyun gitmesini ve bunların aktarımını sağlayan sisteme denir. Borulardan ve ekleme parçalardan meydana gelir. Su tesisatı, temiz su tesisatı ve kirli su tesisatı olarak iki temel bölümden oluşur. Kirli su tesisatı şehir şebekesi ile kullanım alanı arasındadır. Tüketilen kirli suyun şehir kanalizasyonuna aktarılmasını sağlar. Temiz su tesisatı ise temiz suyun depodan alınarak kullanım alanlarına aktarılmasını sağlar.

Kaliteli Su Tesisatı

Su tesisatının kaliteli materyallerden oluşturulması ve işin kaliteli bir usta tarafından inşası birçok sorunun başlamadan sonlanmasını sağlar. Kalitesiz bir su tesisatı hem konforsal hem de ekonomik sorunları beraberinde götürür. Su tesisatında çıkan sorunlar evde yaşayanları rahatsız eder. Bununla beraber, maddi zaiyatlara da sebep olur. Tesisatlardaki borulardan veya eklemlerden çıkan su sızıntıları duvarlarda çatlaklar oluşturur. Bu da binanın dayanıklılığını çökerttiği gibi yalıtıma da zarar verir. Beraberinde görsel olarak kötü bir tablo da oluşturur.